واقعیت افزوده چیست و چه ارتباطی با هوش مصنوعی دارد؟

What is augmented reality and what does it have to do with artificial intelligence?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
واقعیت افزوده چیست و چه ارتباطی با هوش مصنوعی دارد؟
تغییر مداوم و غیرقابل پیش بینی حوزه تکنولوژی و فناوری، بر همگان آشکار است. زمانی هوش مصنوعی به عنوان شاهکار حوزه ی تکنولوژی شناخته می‌شد؛ اما امروزه تکنولوژی هایی چون واقعیت مجازی، نمایشگر های سه بعدی و چند بعدی، واقعیت افزوده و... حیرت همگان را برانگیخته است.

واقعیت افزوده، تلفیقی از دنیای دیجیتالی و فیزیکی

تغییر مداوم و غیرقابل پیش بینی حوزه تکنولوژی و فناوری، بر همگان آشکار است. زمانی هوش مصنوعی به عنوان شاهکار حوزه ی تکنولوژی شناخته می‌شد؛ اما امروزه تکنولوژی هایی چون واقعیت مجازی، نمایشگر های سه بعدی و چند بعدی، واقعیت افزوده و... حیرت همگان را برانگیخته است. واقعیت افزوده در واقع زیرمجموعه ی هوش مصنوعی محسوب می‌شود که اطلاعات مجازی پیرامون افراد را به آنها ارائه می‌دهد؛ به عبارت دیگر، تکنولوژی مذکور یکی از ابعاد هوش مصنوعی است که از طریق اپلیکیشن ها، نشانگر ها، موقعیت مکانی و... اطلاعات مجازی پیرامون را به کاربران ارائه می‌دهد. بهره گیری از سیستم مذکور بسیاری از امور روزمره انسان‌ها مانند خرید، مسیریابی، سرگرمی، آموزش و... را تسهیل می بخشد.

واقعیت افزوده چیست؟

واقعیت افزوده یا (Augmented Reality) یا به اختصار AR, تصویری زنده از دنیای پیرامون افراد است که اطلاعات و عناصر مجازی مفیدی در اختیار کاربر قرار می‌دهد. در واقع این سیستم اطلاعات مربوط به فرد یا دنیای اطراف وی را به صورت تصویر، نوشته و... را روی صفحه ی نمایشگر ایجاد می‌کند. فعالیت اصلی این سیستم مبنی بر افزودن اطلاعات به نمای موجود بر اساس داده کاوی می باشد. سیستم AR با واقعیت مجازی متفاوت است، به صورتی که واقعیت مجازی تصاویر و دنیای جدیدی در اطراف فرد خلق می‌کند. در حالیکه فضای AR، اطلاعات کامپیوتری و مجازی را بر مبنای محیط واقعی ارائه می‌دهد. در واقع وجه تمایز این دو این است که تصاویر و عناصر واقعیت مجازی به طور کامل توسط کامپیوتر طراحی می‌شود در حالیکه AR، برخی عناصر مجازی را به عناصر واقعی می افزاید. اپلیکیشن ها و برنامه های بسیاری بر اساس این سیستم فعالیت می‌کنند. اسنپ چت، اپ های مسیر یابی، تایمر مسابقات ورزشی در برنامه های تلویزیونی، اسکن بارکد محصولات توسط گوشی و... تنها بخش کوچکی از کاربردهای این فناوری است.

روش های پیاده سازی واقعیت افزوده

واقعیت افزوده شاید ابتدا به منظور سرگرمی یا تفریح افراد طراحی شده باشد، اما امروزه بسیاری از فعالیت های انسان را تسهیل بخشیده است. عناصر مجازی این واقعیت از طریق دریافت و وا کاوی داده های دریافتی از قبیل صوت، تصویر، ویدئو، موقعیت مکانی یا GPS، ایجاد می‌شوند. به عبارتی سیستم افزوده با داده کاوی اطلاعات اولیه، اطلاعات مجازی را ایجاد می‌کند. روش های پیاده سازی این سیستم به شرح ذیل می باشند.

 نشانگر:

 در این روش، AR با بهره گیری از دوربین و یک نشانگر مانند بارکد، تصویر دو بعدی و... اطلاعات لازم را ارائه می‌دهد. در این روش، نشانگرهای ساده و ابتدایی، دسترسی به اطلاعات را بسیار آسان نموده است. سیستم نشانگر اغلب در فروشگاه ها و مراکز خرید مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 روش بدون نشانگر: 

این روش نوین تر از روش دارای نشانگر است زیرا فضای فعالیت کاربر را گسترش می دهد. GPS تلفن همراه، دوربین و قطب نما از تجهیزات مورد نیاز این سیستم می باشند. فناوری مذکور اماکن طراحی و جایگذاری اشیای متفاوت را به کاربر ارائه می‌دهد. روش بدون نشانگر اغلب بر روی تلفن همراه قابل اجرا است و در یافتن آدرس های اطراف یا نقشه برداری معابر و مسیرها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش موقعیت مکانی یا GPS:

 در این روش اطلاعات دیجیتال با قرار گیری تلفن همراه در مکانی خاص، به کاربر ارائه می‌شود؛ به عبارت دیگر، اطلاعات مجازی در صورتی که مکان موجود با نقطه ی از پیش تعیین شده همسان باشد، رؤیت می‌شوند. این سیستم در آدرس دهی، یافتن مکان‌های مختلف، کسب و کارها و... کاربرد بسیاری دارند.

روش تلفیقی: 

طی این روش، جسم یا شی در دنیای واقعی تشخیص داده شده و در سیستم تغییر یا تقویت می یابد. این سیستم در طراحی دکوراسیون، تغییر لوازم و... مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روش تشریحی:

 این روش در واقع به عنوان چشم سوم به افراد یاری می رساند. هنگامی که تشخیص خطوط، اندازه ها و مرزها برای انسان سخت می‌شود این سیستم بسیار کاربرد دارد.

واقعیت افزوده چه ارتباطی با هوش مصنوعی دارد؟

برای درک ارتباط میان واقعیت افزوده و هوش مصنوعی ابتدا به تعریف آن می پردازیم. هوش مصنوعی یا AI در واقع به سامانه ای اطلاق می‌شود که واکنش ها و رفتارهای انسانی را در شرایط مختلف شبیه سازی می کند. این سیستم در اصل، تفکر، تصمیم گیری، رفتار و استدلال انسانی را در ماشین های صنعتی شبیه سازی نموده است و به نوعی یادگیری ماشین تلقی می‌شود. AR به عنوان زیر مجموعه و مکمل AI شناخته می‌شود. ترکیب این دو به طراحی و ساخت لوازم و تجهیزات کاربردی مختلفی منجر شده است. ساخت ربات های هوشمند با درصد خطای پایین، اپلیکیشن های کاربردی، نرم افزارهای نوین و... از خواص منحصر بفرد ترکیب این دو فناوری محسوب می‌شود.

 

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *