تفاوت هاست و سرور مجازی چیست؟ + آموزش انتخاب اصولی

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
تفاوت هاست و سرور مجازی چیست؟ + آموزش انتخاب اصولی
هاست یا سرور؟ کدام را انتخاب کنیم؟ دوتا از مفاهیمی که خیلی در طراحی سایت و وب مسترینگ کاربرد دارند، هاست و سرور مجازی و برای انتخاب بهتر، دانستن تفاوت هاست و سرور مجازی است. این دو مفهوم در واقع به هم گره خورده‌اند و برای خیلی از افراد، حتی افراد حرفه‌ای تشخیص این دو از هم و تعریف آن‌ها کاملا نامفهوم است.

هاست یا سرور؟ کدام را انتخاب کنیم؟ دوتا از مفاهیمی که خیلی در طراحی سایت و وب مسترینگ کاربرد دارند، هاست و سرور مجازی و برای انتخاب بهتر، دانستن تفاوت هاست و سرور مجازی است. این دو مفهوم در واقع به هم گره خورده‌اند و برای خیلی از افراد، حتی افراد حرفه‌ای تشخیص این دو از هم و تعریف آن‌ها کاملا نامفهوم است.

این دو مفهوم کاملا در دنیای طراحی وب‌سایت به هم نزدیک هستند و گاها به اشتباه به جای هم به کار می‌روند و این باعث می‌شود، ارائه‌ی تعریف جداگانه برای آن‌ها سخت باشد.

در این مطلب از سایت وب رمز به تفاوت هاست و سرور مجازی می‌پردازیم و سعی می‌کنیم برای هر کدام از این دو مفهوم تعریفی جداگانه ارائه دهیم و در انتخاب سرور یا هاست برای وب سایت‌های تان به شما کمک کنیم. 

سرور مجازی یا vps چیست؟

سرور مجازی، به صورت مجازی بر روی یک سرور فیزیکی قرار دارند و با استفاده از نرم‌افزارهای مجازی‌سازی مانند VMware، سرور فیزیکی را به چندین واحد کوچکتر تقسیم می‌کنند. هر واحد، به عنوان یک سرور مجازی (VPS) مستقل عمل می‌کند و دارای یک سیستم عامل و نرم‌افزارهای مخصوص خود است. VPS ها برخلاف سرورهای اشتراکی، منابع مخصوص به خود را از جمله پردازنده، حافظه اصلی، فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند را دارند.

این منابع به صورت اختصاصی به هر VPS اختصاص می‌یابند و از این رو هر سرور مجازی به طور مستقل عمل می‌کند. این رویکرد امکان اجرای چندین سیستم عامل مستقل را بر روی یک سرور فیزیکی فراهم می‌کند و به مدیران سرور امکان مدیریت و کنترل دقیقتری را برای هر VPS می‌دهد.

این سرورها در واقعیت مزیت‌های بسیار زیادی نسبت به سرورهای معمول دارند. اول اینکه سرورهای مجازی قابلیت مخفی کردن آی پی شما را دارند. همچنین با استفاده از این سرورها شما می‌توانید سایت‌هایی با ترافیک خیلی بالا را هم هندل کنید. 

هاست چیست؟

هاست در زبان انگلیسی به معنای میزبان است. در واقع هاست‌ها بخش‌هایی از سرور هستند که به صورت ویژه یک وب‌سایت را ساپورت می‌کنند. همچنین شاید بتوان گفت هاست‌ها در واقع سرورهایی کوچک‌تر هستند که به صورت اجاره‌ای یا اختصاصی در اختیار وب‌ سایت‌ها قرار می‌گیرند. نحوه‌ی کارکرد این دو مفهوم به این صورت است که هاست‌ها به افراد امکان داشتن دامنه را می‌دهند و به سرورها متصل می‌شوند و سایت شما را در شبکه‌ی جهانی به اشتراک می‌گذارند.

پس این هاست‌ها هستند که اطلاعات را به سرورها منتقل می‌کنند. هاست‌ها خود انواع مختلفی دارند و توسط شرکت‌های هاستینگ عرضه می‌شوند. مثل هاست اشتراکی، اختصاصی، هاست لینوکس ایران، وردپرس ، لوکال… این هاست‌ها هر کدام بر اساس ویژگی‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهند، با یکدیگر متفاوت‌اند. از بین این موارد هاست لوکال با بقیه کاملا متفاوت است. به این دلیل که هاست لوکال یا لوکال هاست، هاست یا سرویس میزبانی‌ای است که به هیچ گونه سروری متصل نیست. این هاست همانطور که از نامش پیداست صرفا به صورت محلی و داخل کامپیوترهای شخصی کار می‌کند و هیچگونه کاربردی برای اتصال به سرور ندارد. بنابراین به جز برای وب سایت‌هایی که از هاست لوکال استفاده می‌کنند، هیچ راهی به جز خرید هاست برای وصل شدن به سرور وجود ندارد.  

تفاوت سرور مجازی و هاست

1-در هاست‌های اشتراکی شما مجبور هستید که حجم و پهنای باند هاست را با سایت‌هایی دیگر شریک شوید و این به این معناست که اگر هر کدام از سایت‌های این هاست بیشتر از حد معمول از پهنای باند استفاده کنند، این بر روی سایت‌های دیگر هم تاثیر می‌گذارد و موجب اختلال در کارکرد آن‌ها می‌شود. سرور مجازی، سرعت و حجم بیشتری دارد، این به دلیل نبود محدودیت فیزیکی برای تعداد این سرورهاست و در نهایت شما سرور خود را اگر اختصاصی نباشد، با تعداد سایت‌های بسیار کم‌تری مشترک هستید. علاوه بر این موارد بسیار مهم است که همیشه در سیستم خود فضای خالی داشته باشید. زیرا حجم زیادی از مشکلات مبادله اطلاعات به خالی بودن درایو و سیستم شما بستگی دارد. همچنین به این نکته هم توجه کنید که سرورهای مجازی داخلی معمولا سرعت بیشتری دارند زیرا یکی از عوامل مهم و تعیین کننده‌ی سرعت سرور، میزان نزدیکی یا دوری شما از سرورها و دیتا سنترهای آن است و این موضوع هم بسیار اهمیت دارد که به فیلترینگ موجود توجه کنید و بدانید که این وضعیت گاها وب سایت‌هایی با سرورهای خارجی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد.

2-عملکر هاست‌های اشتراکی بر کسی پوشیده نیست. این هاست‌ها اکثرا دچار اختلال می‌شوند و تکنولوژی چندان پیشرفته‌ای ندارند. با این حال سرورهای مجازی بسیار جدیداند و تکنولوژی جدیدتری نسبت به هاست‌های اشتراکی دارند. البته این موضوع را هم در نظر بگیرید که تکنولوژی هاست شما به نوع اشتراکی که تهیه کرده‌اید هم بستگی دارد. علاوه بر این توجه کنید که داشتن یک سرور مجازی اختصاصی کمی سخت است و همیشه امکان پذیر نیست و شما ممکن است برای مدیریت آن به ادمین یا یک فرد متخصص نیاز داشته باشید، این در حالی است که بهینه سازی و هندل کردن هاست اشتراکی نیازی به دانش و تخصص خاصی ندارد و این امر کاملا بر عهده‌ی شرکت میزبان است که بتواند مشکلات را رفع کند. یکی دیگر از تفاوت‌های عمده‌ی تکنولوژی هاست اشتراکی و سرور مجازی این است که در هاست اشتراکی شما نیازی به استفاده از نرم‌افزارهای اضافه و کنترل پنل ندارید و در هاست اشتراکی شما می‌تونید از چند دامنه‌ی متفاوت برای هاست خود استفاده کنید این در حالی است که این امکان برای سرورهای مجازی وجود ندارد.

3-امنیت در هاست و سرورهای مجازی، یکی دیگر از تفاوت‌ها است که بسیار هم اهمیت دارد. معمولا در هنگام طراحی سایت انجام دادن برخی از اقدامات اولیه برای جلوگیری از هک شدن سایت و حملات سایبری مهم است که تقریبا همه آن‌ها را بلدند، برخی اقدامات مثل استفاده از  ssl، رمز گذاشتن براری محتوا، محدود کردن دسترسی به اطلاعات و... اما چیزی که کم‌تر درباره‌ی آن صحبت می‌شود، میزان امنیتی است که هاست اشتراکی به شما می‌دهد. چه بخواهید، چه نخواهید، هاست‌های اشتراکی در زمینه‌ی امنیت اطلاعات اصلا امن نیستند و احتمال به سرقت رفتن اطلاعات شما در این هاست‌ها چند برابر است. با این حال در سرورهای مجازی، این احتمال بسیار پایین‌تر است و حفاظت از اطلاعات شما در سرور اهمیتی ویژه دارد. البته به این موضوع توجه کنید که میزان امنیت هاست اشتراکی در اکثر مواقع به شرکت هاستینگ بستگی دارد و برخی شرکت‌ها هزینه‌ی بیشتری جهت امنیت هاست‌های‌شان انجام می‌دهند. با این حال در سرور مجازی کمی متفاوت است و میزان امنیت سرورتان به خودتان و اعمال کانفیگ یا نصب نرم افزارهای مراقبتی بستگی دارد.

4-یکی از مهم‌ترین دلایل محبوب بودن هاست‌های اشتراکی هزینه‌ی آن‌هاست. این هاست‌ها معمولا به دلیل اشتراکی بودن هزینه‌ی بسیار کمی دارند و برای سایت‌های معمولی بسیار مناسب‌اند. اما سرورهای مجازی به دلیل استفاده از تکنولوژی‌های جدید و کم‌تر بودن سایت‌هایی که از آن‌ها استفاده می‌کنند، هزینه‌ای گران‌تر دارند که ممکن است برای هر سایتی مقرون به صرفه نباشد. هزینه‌ی این سرورهای مجازی حدود چهارصد و پنجاه هزار تومان تا یک میلیون برای هر ماه است. البته همانطور که گفته شد این بیشتر بستگی به این دارد که چه نوع سرور مجازی یا هاستی را بخواهید خریداری کنید. به این مورد هم توجه کنید که برای امنیت سرور مجازی گاها شما برای گرفتن مجوزهای خاصی به هزینه‌ی بیشتر نیاز دارید.

نتیجه گیری

در این مطلب تلاش کردیم تفاوت عمده‌ی دو مفهوم بنیادی هاست و سرور مجازی را به شما معرفی کنیم و برای هر دو مفهوم تعریفی جداگانه ارائه دهیم. چیزی که مهم است بدانید این است که در این مطلب ما صرفا هر کدام از مفاهیم هاست و سرور مجازی را به صورت بی‌طرفانه بررسی کردیم و اینکه شما کدام مورد را استفاده کنید و بخرید، به خودتان و میزان استفاده‌تان بستگی دارد. یکی از بهترین شرکت‌هایی که می‌توانید از آن انواع هاست و خرید vps سرعت بالا را انجام دهید، سایت وب رمز است. سایت فروشگاهی این شرکت علاوه بر خدمات فوق‌العاده، پشتیبانی بسیار خوبی دارد و می‌توان به این سایت برای خرید انواع سرور و هاست امن اعتماد کرد شما می‌توانید برای خرید هاست یا سرور و ارتباط بیشتر با وب رمز به سایت وب رمز مراجعه کنید. شما فکر می‌کنید کدام مناسب‌تر است؟ هاست اشتراکی یا سرور مجازی؟

 

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *