10 دانشگاه برتر در حوزه هوش مصنوعی

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
10  دانشگاه برتر در حوزه هوش مصنوعی
یکی از حوزه های رشته کامپیوتر که امروزه نام آن بسیار زیاد به گوشمان می خورد هوش مصنوعی می باشد. این زمینه امروزه تبدیل به یکی از پر تقاضا ترین رشته های دانشگاهی رو به رشد تبدیل شده و این مساله هم در کشور های پیشرفته و همچنین در کشور های جهان دوم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مطلب به معرفی 10 تا از برترین دانشگاه ها در زمینه هوش مصنوعی (5 دانشگاه برتر جهان و 5 دامشگاه برتر ایران) می پردازیم.

یکی از حوزه های رشته کامپیوتر که امروزه نام آن بسیار زیاد به گوشمان می خورد هوش مصنوعی می باشد. این زمینه امروزه تبدیل به یکی از پر تقاضا ترین رشته های دانشگاهی رو به رشد تبدیل شده و این مساله هم در کشور های پیشرفته و همچنین در کشور های جهان دوم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این مطلب به معرفی 10 تا از برترین دانشگاه ها در زمینه هوش مصنوعی (5 دانشگاه برتر جهان و 5 دامشگاه برتر ایران) می پردازیم.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی (AI)، توانایی یک کامپیوتر دیجیتال یا ربات کنترل ‌شده توسط کامپیوتر برای انجام وظایفی که معمولاً با موجودات هوشمند مرتبط است. این اصطلاح غالباً به پروژه توسعه سیستم ‌هایی اطلاق می‌شود که دارای فرآیندهای فکری مشخصه انسان‌ها هستند، مانند توانایی استدلال، کشف معنا، تعمیم یا یادگیری از تجربیات گذشته.

هوش مصنوعی (AI) امروزه شاخه ‌ای  بسیار مهم از علم کامپیوتر است که به سرعت رشد می‌کند و تمرکز آن بر توانایی رایانه‌ها برای انجام طیف وسیعی از وظایف و اعمال است که قبلاً به هوش انسانی نیاز داشتند و انجام آن توسط کامپیوتر امکان پذیر نبود. امروزه از هوش مصنوعی برای تقویت طیف وسیعی از وظایف، مانند تشخیص تصویر، ترجمه زبان و اولویت‌بندی ایمیل‌ها یا جریان‌ های کاری تجاری، تشخیص گفتار، جستجو و تحلیل استفاده می‌شود. بنابراین، اگر گوشی هوشمند دارید، به احتمال زیاد هر روز از نرم‌افزاری با قابلیت‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کنید.

رشته هوش مصنوعی

هوش مصنوعی یک گرایش در مقاطع کارشناسی ارشد (تحصیلات تکمیلی) است که دوره‌ای ترکیبی ازدروس نظری و عملی و همچنین تحقیقاتی در زمینه هوشمند‌ سازی سیستم های کامپیوتری و الکترونیکی است. از مهم ترین اهداف این رشته دانشگاهی، قابلیت های تحلیل اطلاعات، استدلال از اطلاعات دریافتی، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی و شنوایی، درک و تولید زبان و گفتار و یا درک سه بعدی از محیط در کامپیوترها از اهداف این رشته می‌باشد.

دروس رشته هوش مصنوعی

رشته هوش مصنوعی تنها در یک زمینه مشخص فعالیت نمی کند و از بخش های متنوعی تشکیل شده که هر کدام دنیای خود را دارد. یک دانشجوی این رشته دروس زیر را فرا می گیرد:

شبکه های عصبی: روش های جدید، نوین و بهینه سازی شده برای حل مسائل و مشکلات در هوش مصنوعی

یادگیری ماشین: بررسی و یادگیری روش و الگو های جدید حل مشکل به صورت خودکار

پردازش تکاملی: بررسی ابعاد یک مشکل و آنالیز آن از جنبه های مختلف

رباتیک: ترکیب علوم مختلف مانند الکترونیک، مکانیک و نرم افزار و پیاده سازی عملی

محاسبات نوین: انجام محاسبات ریاضی و پردازش اطلاعات، اعداد و ارقام در حجم بالا

پردازش تصویر: شامل درک، تشخیص، بهینه سازی انواع تصاویر

منطق فازی

سیستم های خبره: طراحی و ساخت سیستم های مدیریت اطلاعاتی

بینایی ماشین: درک خودکار تصاویر توسط کامپیوتر، تشخیص اشیا و ...

پردازش گفتار: درک صدای انسان، تشخیص کلمات و لهجه ها

داده کاوی: دریافت و تحلیل اطلاعات، نتیجه گیری از امار و ارقام

برنامه ریزی: رسیدن به یک هدف خاص از طریق برنامه ریزی و مدیریت وظایف

5 دانشگاه برتر جهان در زمینه هوش مصنوعی

دانشگاه هاروارد – آمریکا

دانشگاه هاروارد در سال 1636 واقع در کمبریج، ماساچوست تاسیس شد. این دانشگاه هم اکنون بیش از 23 هزار دانشجو از سرتاسر دنیا در حال یادگیری دارد. بودجه این دانشگاه در سال 2020 بیش از 645 میلیون دلار تخمین زده شد که در نوع خود شگفت انگیز است. رشته هوش مصنوعی در این دانشگاه، قدرتمند ترین تیم اساتید، بهترین آزمایشگاه ها و امکانات را در اختیار دارد.

دانشگاه استنفورد – آمریکا

دانشگاه استنفود یکی از معتبرترین و برترین دانشگاه جهان بر اساس آمار موسسه‌های QS و TIMES در ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و دومین دانشگاه برتر جهان در ۲۰۲۱ است که در استنفورد، در نزدیکی شهر سانفرانسیسکو در مجاورت دره سیلیکون در ایالت کالیفرنیا، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. دانشگاه استنفورد همچنین با ضریب پذیرش ۴٪ (۲۰۲۰)، به عنوان رقابتی‌ترین دانشگاه جهان شناخته می‌شود.  رشته هوش مصنوعی در این دانشگاه متمرکز بر یادگیری ماشین، زبان طبیعی، داده کاوی و رباتیک متمرکز است.

دانشگاه ماساچوست – آمریکا

مؤسسهٔ فناوری ماساچوست مشهور به اِم‌آی‌تی، یک دانشگاه خصوصی واقع شده در کمبریج، ماساچوست است. این دانشگاه در سال 1861 در اوج دوران صنعتی شدن آمریکا تاسیس شد تا نیاز روزافزون به نیروی کار ماهر و پیشرفت های علوم مهندسی را تامین سازد.

موسسه Max Planck Society – آلمان

از سال 2000، مدارس بین المللی تحقیقاتی ماکس پلانک (IMPRS) به مرکزی قدرتمند برای ارتقاء Ph.D تبدیل شده است. این موسسه دانش آموزان جوان آلمانی و خارجی را به دانشمندان موفق تبدیل می کند و به افراد با استعداد این فرصت داده می شود تا در شرایط تحقیقاتی عالی، مدرک دکترا بگیرند. یکی از ویژگی های مشترک برنامه های تحصیلات تکمیلی در مؤسسه ماکس پلانک، همکاری نزدیک با دانشگاه ها است.

 

دانشگاه آکسفورد – آمریکا

دانشگاه آکسفورد یک دانشگاه تحقیقاتی دانشگاهی در آکسفورد، انگلستان است. شواهدی از تدریس در اوایل سال 1096 وجود دارد که آن را به قدیمی ترین دانشگاه در جهان انگلیسی زبان و دومین دانشگاه قدیمی جهان در حال فعالیت مداوم تبدیل می کند. از سال 1167 که هنری دوم دانشجویان انگلیسی را از حضور در دانشگاه پاریس منع کرد، این مجموعه به سرعت رشد کرد.

 

بهترین دانشگاه های ایران برای تحصیل در هوش مصنوعی

اگرچه هوش مصنوعی در ایران چندان جا افتاده در صنعت نیست و بیشتر جنبه مصرفی در لوازم الکترونیکی مانند گوشی موبایل کاربرد دارد، اما تحقیقات دانشگاهی در این زمینه بسیار گسترده است. 10 دانشگاه در ایران در سطح کارشناسی ارشد و دکتری این رشته را تدریس می کنند که 5 تا از برترین آنها در لیست زیر قرار داده شده اند.

دانشگاه شریف

دانشگاه امیرکبیر

دانشگاه تهران

دانشگاه علم و صنعت

دانشگاه شهید بهشتی

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *