خودروهای خودران و وضعیت آن ها در کشورهای پیشرفته

Self-driving cars and their situation in developed countries

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
خودروهای خودران و وضعیت آن ها در کشورهای پیشرفته
خودروهای خودران از فناوری های نوین همچون ربات-هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بهره می برند. درنتیجه بدون وجود راننده می توانند در جاده ها و خیابان ها تردد نمایند. سپس سرنشینان خود را با اطمینان کامل جا به جا کنند. در حالت کلی چنین خودروهایی یک ربات محسوب می شوند. توسعه هر ساخت آوری منوط به وسایل نقلیه و البته خودروسازی بایستی زیر نظر قانون گذاران کشور مربوطه باشد. کشورهای پیشرفته همچون آمریکا برای خودروهای بدون راننده قوانینی وضع نموده است

خودروهای خودران از فناوری های نوین همچون ربات-هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بهره می برند. درنتیجه بدون وجود راننده می توانند در جاده ها و خیابان ها تردد نمایند. سپس سرنشینان خود را با اطمینان کامل جا به جا کنند. در حالت کلی چنین خودروهایی یک ربات محسوب می شوند. توسعه هر ساخت آوری منوط به وسایل نقلیه و البته خودروسازی بایستی زیر نظر قانون گذاران کشور مربوطه باشد. کشورهای پیشرفته همچون آمریکا برای خودروهای بدون راننده قوانینی وضع نموده است. طبق این قوانین توسعه فناوری ماشین خودران شکل جدی به خود گرفته است. در نتیجه شرکت های خودروسازی معتبر در آینده نزدیک نظاره گر تولید انبوه و استقبال مشتریان از این خودروها خواهند بود.

یکی دیگر از کشورهای پیشرفته نظیر ایتالیا در فناوری خودرو خودران تصمیم به سرمایه گذاری گرفته است. زیرا با این تصمیم می خواهد در بخش حمل و نقل، وضعیت اقتصادی را بهبود بخشد. همچنین هزینه های جاده ای را کاهش دهد. بنابراین بعضی از کشورهای پیشرفته نظیر آلمان، آمریکای شمالی و استرالیا در حال راه اندازی چنین فناوری هستند. با راه اندازی و سپس توسعه فناوری ساخت می توانند از این خودروهای بدون راننده و خودران استفاده کنند.

معرفی خودرو خودران

خودرویی که بتواند محیط اطراف به خوبی درک کند و بدون دخالت انسان عمل داده کاوی انجام دهد، ماشین خودران نام دارد. این سیستم با کمک اقسام و انواع سنسورها با بخش های متعدد می تواند در خیابان و جاده به مسیر مد نظر ادامه دهد. هدف از نامگذاری این خودرو این است که کل کارهای راننده را انجام دهد. همچنین قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی را رعایت نماید. در این خودروها از تجهیزات زیادی جهت شناسایی محیط دور بر خود استفاده می نمایند. در محیط های تاریک نیز قادر به تشخیص موانع پیش رو می باشند.

قوانین وضع شده در کشورهای آمریکا و اروپایی برای خودرو خودران

طبق اعلامیه رگلاتورهای آمریکایی، دیگر نیازی به تعبیه کنترل های رانندگی دستی در هر نوع خودرو خودران جهت پاس نمودن استانداردهای تصادف نیست. البته هنوز هیچ خودرو تماما به عنوان خودران به بازار وارد نشده است. کمپانی ها و خودروسازان جهت توسعه خودروهای خودران بدون کنترل انسانی با موانع زیادی مواجه بوده اند. چون استانداردهای ایمنی مربوط به سال های قبل بر وجود این گونه کنترل هایی تاکید داشته اند. جنرال موتورز و کروز یا همان واحد خودران، درخواست صدور مجوز از NHTSA برای تولید و عرضه ماشین های خودران کردند. این خودروها بدون کنترل های انسانی مانند پدال ترمز و غربیلک فرمان تولید شدند.

NHTSA در قوانین فعلی تغییراتی ایجاد می کند. بنابراین طبق این قوانین خودروها همیشه دارای ستون فرمان، غربیلک فرمان و صندلی راننده خواهند بود. در حال حاضر این موسسه اذعان دارد که در طراحی خودرو خودران، نصب کنترل های رانندگی دستی الزامی نیست. همچنین در قوانین جدید مربوط به سال 2020 تاکید دارند که این خودروها باید هم سطح حفاظت سرنشین در خودروهای دارای راننده باشند. کودکان نباید در مکانی تحت عنوان موقعیت راننده بشینند. علت اصلی این کار نبود طراحی صندلی راننده جهت حفاظت از کودکان هنگام وقوع تصادف است. این موسسه بر به روز رسانی بی وقفه قوانین تاکید کرده تا استانداردهای ایمنی زیادتری را در بر بگیرند.

مدل های خودرو خودران

تست های متعددی روی ماشین های کاملا خودران در کشورهای مختلف جهان در حال اجرا می باشند. همچنین چند مدل خودرو خودران به بازار عرضه شده اند که ویژگی خودران را به متقاضی ارائه می دهند. در زیر به چند مدل از خودروهای خودران اشاره می شود.

ماشین تسلا مدل S

سردمدار فناوری خودرو خودران، ماشین تسلا می باشد. در این شرکت سیستم اتوپایلوت مدام به روزرسانی می شود. همچنین از آکوستیک، رادار و دوربین جهت پوشش 360 درجه ای اطراف ماشین استفاده می کند. این سیستم در شرایط ویژه بر فرمان، ترمز و گاز نظارت دارد. همچنین اگر سیگنال دور زدن فعال گردد، قادر به تغییر خط حرکتی خود خواهد بود. این سیستم به سوپر شارژرها یا شبکه از کل شارژهای سریع مجهز می باشد. این شارژها با هر بار شارژ مجدد در بازه زمانی یک ساعته توان حرکتی ماشین را چند صد کیلومتر افزایش می دهند.

ماشین مرسدس کلاس S

این مدل خودرو خودران به سیستم رانندگی از نوع هوشمند مجهز می باشد. از این سیستم برای رانندگی در بازه زمانی 12 ثانیه بدون دست، حفظ حرکت در بین خطوط و کروز بازرسی استفاده می شود. پس از طی زمان، خودرو با یک چراغ به رنگ قرمز به راننده هشدار می دهد تا دوباره فرمان را در دست بگیرد. خودرو مرسدس کلاس با خواندن نشانه های رانندگی، سرعت ماشین را به طور اتومات تنظیم می کند.

 

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *