امروزه می توان در همه حوزه های کسب و کار ردپای هوش مصنوعی را دید. حوزه موسیقی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به تازگی با استفاده از هوش مصنوعی موسیقی دان اولین آهنگ موسیقی وارد بازار شده است. شرکت هایی وجود دارند که روی هوش مصنوعی موسیقی دان کار می کنند.
امروزه می توان در همه حوزه های کسب و کار ردپای هوش مصنوعی را دید. حوزه موسیقی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به تازگی با استفاده از هوش مصنوعی موسیقی دان اولین آهنگ موسیقی وارد بازار شده است. شرکت هایی وجود دارند که روی هوش مصنوعی موسیقی دان کار می کنند. این شرکت ها علاوه بر هدف مالی، می خواهند به این سوال پاسخ دهند که آیا با استفاده از هوش مصنوعی موسیقی دان که یادگیری ماشینی دارد میتوان موسیقی مشابه به موسیقی مورد علاقه افراد ساخت؟
تیم ها و استارتاپ های متعددی بر روی هوش مصنوعی موسیقی دان سرمایه گذاری کرده و کار می کنند. خود گوگل نیز پروژه ایی به نام magenta را در راستای هوش مصنوعی موسیقی دان به پیش می برد. در پاریس نیز آزمایشگاه های کامپیوتری پروژه ایی به نام Flow machines را به جلو می برند.
اکنون می توان به این فکر کرد که آیا با فشار یک دکمه میتوان سمفونی نوشت؟ البته امروزه این دکمه وجود دارد اما به شکل ساده تری است. مثلا فرض کنید می خواهید کلیپی یا آهنگی درست کنید و چون تازه کار هستید نمیتوانید هزینه ایی بابت استخدام موسیقی دان و هنرمند حرفه ایی پرداخت کنید می توانید با مراجعه به وب سایت juke deck یا Amper music و با مشخص کردن طول قطعه، ژانر، سازه ها و سرعت ریتم آهنگ مورد نظر خود را بسازید. در واقع کار این سرویس ها این است که آهنگی را برای کاربرد ساده تولید کنند.
همه چیز درباره هوش مصنوعی موسیقی دان ها
موسیقی دان ها با استفاده از هوش مصنوعی موسیقی دان توانستند سمفونی شماره ۱۰ بتهوون که به صورت ناتمام بود را تکمیل کنند. این سمفونی مربوط به لودویگ فان بتهوون که یکی از آهنگ سازهای مشهور آلمان بود است. بتهوون وقتی مشغول به ساخت سمفونی شماره ۱۰ خود بود فوت کرد و کارش ناتمام ماند و نتوانست آن را کامل کند. تکمیل این کار ناتمام بتهوون به کمک هوش مصنوعی موسیقی دان حدود ۲ سال طول کشید.
در این پروژه هوش مصنوعی موسیقی دان با یادگیری ماشینی بالایی که دارد و با بازخوانی کردن آثار قبلی بتهوون به تولید خلاقانه سمفونی ۱۰ کمک کرد. هنگام پخش سمفونی۱۰ بتهوون هیچ یک از حضار نتوانست تفاوت بین بخشی که بتهوون ساخته با بخشی که هوس مصنوعی موسیقی دان درست کرده را تشخیص دهند.
بهترین کاربردی که هوش مصنوعی موسیقی دان دارد در موسیقی ALVA است که پلتفرم هوش مصنوعی برای ساخت موسیقی کلاسیک است.
می دانیم برای آموزش و یادگیری ماشین هوش مصنوعی موسیقی دان از موسیقی هنرمندان استفاده می کند. اما حوزه های قضایی معتقدند که حق نشر موسیقی هایی که هوش مصنوعی آن را تولید می کند به کسی تعلق نمی گیرد. چرا که حق نشر فقط شامل موسیقی است که توسط انسان درست می شود.
هوش مصنوعی موسیقی دان مانع پخش غیرقانونی موسیقی و کپی کردن آن می شود. مثلا شرکت BMAT به ناشران و شرکت های پخش موسیقی در ردیابی موسیقی های شان در پلتفرم های مختلف کمک می کند.
سیستم های توصیه گر و یادگیری ماشین در هوش مصنوعی موسیقی دان
سیستم های توصیه گر در بخش هوش مصنوعی موسیقی دان رفتار کاربر خود را تحلیل کرده و مناسب ترین موسیقی را به مخاطب خود پیشنهاد می دهند. دلیل ارائه سیستم های توصیه گر این است که به کاربر خود کمک می کند در میان حجم زیادی از موسیقی ها ، سریع تر به هدف و موسیقی مورد علاقه خود برسد. در واقع هوش مصنوعی موسیقی دان اصلی ترین بخش برای پیاده سازی سیستم توصیه گر است. هوش مصنوعی موسیقی دان با استفاده از یادگیری ماشین، سیستم توصیه گر را ایجاد می کند.
یکی از شاخه های هوش مصنوعی موسیقی دان یادگیری ماشین است که به پردازش داده های جمع آوری شده می پردازد .مدل یادگیری ماشین در موسیقی به این صورت عمل میکند که ما ورودی هایی مانند جست و جو برای موسیقی مورد علاقه خود اعمال می کنیم و فرایند یادگیری طی می شود. سپس سیستم توصیه گر بر اساس یادگیری و معیارهای تعیین شده نزدیک ترین موسیقی به علایق مان را پیشنهاد می دهد.
دلیل استفاده از سیستم توصیه گر در موسیقی این است که معمولا کاربران دوست دارند که آهنگ هایی که به آن ها علاقه دارند را از میان هزاران آهنگ پیدا کنند و این کار با سیستم توصیه گر در هوش مصنوعی موسیقی دان ممکن شده است.
ارتباط داده کاوی و هوش مصنوعی موسیقی دان
داده کاوی به استخراج اطلاعات در میان تعداد زیادی داده گفته می شود .برنامه جست و جو یکی از کاربرد های داده کاوی است .هوش مصنوعی موسیقی دان و داده کاوی در واقع مکمل یک دیگر اند هر کدام از آن ها کار خود را به درستی انجام ندهد در کار دیگری مشکل ایجاد می شود.
2 دیدگاه:
دیدگاه خود را بیان کنید