اینترنت اشیا و یا IOT چیست و چه کاربردی دارد؟

What is the Internet of Things or IoT and what is its use?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
اینترنت اشیا و یا IOT چیست و چه کاربردی دارد؟
اصطلاح اینترنت اشیا به شبکه‌ای از دستگاه‌هایی اشاره دارد که قادر به جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری داده‌ها با دستگاه‌های دیگر در همان شبکه هستند، زیرا این امکان را فراهم می‌کند تا چیزها از راه دور از طریق زیرساخت شبکه موجود قابل‌سنجش و کنترل شوند و این فرصت‌های زیادی را برای یکپارچه‌سازی ایجاد می‌کند. به‌طور ساده، اینترنت اشیا شامل حسگرها، گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکترونیکی است که به یکدیگر متصل هستند

اصطلاح اینترنت اشیا به شبکه‌ای از دستگاه‌هایی اشاره دارد که قادر به جمع‌آوری و به اشتراک‌گذاری داده‌ها با دستگاه‌های دیگر در همان شبکه هستند، زیرا این امکان را فراهم می‌کند تا چیزها از راه دور از طریق زیرساخت شبکه موجود قابل‌سنجش و کنترل شوند و این فرصت‌های زیادی را برای یکپارچه‌سازی ایجاد می‌کند. به‌طور ساده، اینترنت اشیا شامل حسگرها، گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمند و سایر دستگاه‌های الکترونیکی است که به یکدیگر متصل هستند. بااتصال این دستگاه‌ها به اینترنت و سیستم‌ها خودکار می‌توان اطلاعات را به‌صورت منطقی و سریع جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل کرد و اقدام مناسبی برای کمک به فرد استفاده‌کننده از این سیستم‌ها انجام داد. اینترنت اشیا همچنین به اتصال همه این دستگاه‌ها به اینترنت کمک می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد با دیگران ارتباط برقرار کنند، دنیایی پوشیده از شبکه پیچیده‌ای از فناوری ایجاد می‌کند که امکان ارتباط بین اشیا و افراد را به‌راحتی فراهم می‌کند. امروز قصد صحبت در مورد اینترنت اشیاء یا iot چیست و چه‌کار بردی دارد راداریم اگر مشتاق به کسب اطلاعات در این زمینه هستید در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

تصویر ۱

کاربردهای اینترنت اشیاء

کاربردهای اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند

کاربردهای اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند علاوه بر حفظ مجموعه‌های میراث فرهنگی، در بهبود بسیاری از خدمات عمومی مانند حمل‌ونقل، روشنایی و نگهداری در اماکن عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است. مفهوم شهرهای هوشمند اولاً باعث افزایش کیفیت خدمات عمومی و ثانیاً کاهش هزینه‌های عملیاتی ناشی از فرآیند تولید می‌شود. شهرهای هوشمند به‌طور مستقیم به زیرساخت‌های ICT وابسته هستند. هدف شهرهای هوشمند ایجاد یک محیط دیجیتالی دوستدار محیط‌زیست است که حس تعلق وزندگی در شادی کامل و سلامتی پایدار را ارتقا دهد.

کاربردهای IoT در کشاورزی هوشمند

استفاده از اینترنت اشیا در کشاورزی هوشمند، فناوری اطلاعات را با ماشین‌آلات کشاورزی ترکیب می‌کند، زیرا حسگرها در بسیاری از دستگاه‌های مختلف تولید کشاورزی قرار می‌گیرند؛ بنابراین، کشاورزی هوشمند ابزارهای سطح جدید و منحصربه‌فرد فناوری مانند نقشه‌برداری و عملیات آماری را علاوه بر بهبود بسیاری از یا همه عملیات کشاورزی، در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد. کشاورزان می‌توانند گوشی‌های هوشمند خود را به حسگرها متصل کنند تا به داده‌های مربوط به هر موقعیتی که در عملیات کشاورزی روزانه خود می‌بینند، ازجمله: وضعیت گیاه، سطح خاک، آب‌وهوا و حتی دام دسترسی پیدا کنند.

کاربردهای اینترنت اشیا در خودروها

وجود اینترنت اشیا در « خودروهای هوشمند» بسیاری از تصادفات و خطرات ترافیکی را که اغلب ممکن است رخ دهد کاهش می‌دهد، فناوری اتصال اینترنت به خودروها اولاً ترافیک را بهبود می‌بخشد و در مرحله دوم مصرف سوخت را بهبود می‌بخشد. خودروهای هوشمند دارای اینترنت اشیا می‌توانند از طریق فناوری C-V2X ارتباط را با سایر کاربران خودرو یا با افراد خاصی به اشتراک بگذارند تا به‌صورت خودکار ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این، خودروهای هوشمند با رفتن به جاده‌ای کم تراکم و با سرعت راحت رانندگی می‌کنند.

برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا در خرده‌فروشی هوشمند

توسعه فناوری منجر به تحول دیجیتال در خرده‌فروشی شد که منجر به خرده‌فروشی هوشمند شد، زیرا به‌شدت بر فناوری مدرن مانند محاسبات و هوش مصنوعی متکی است. خرده‌فروشی هوشمند گروهی از فناوری‌های هوشمند مدرن است که به‌طور خاص طراحی‌شده‌اند تا تجربه‌ای عالی و آسان را در حین خرید به کاربر یا مصرف‌کننده ارائه دهند و این کار از طریق فروشگاه‌هایی انجام می‌شود که از طریق اینترنت برای پرداخت هزینه خرید یک کالای خاص ایجاد می‌شوند.

کاربردهای اینترنت اشیا در درب‌های هوشمند

یکی از کاربردهای اینترنت اشیا درب‌های هوشمند است که موردپسند شرکت‌های تجاری و حتی صاحبان خانه‌های لوکس قرارگرفته است، زیرا این درب‌ها دارای ابزاری برای قفل و باز کردن در هستند و این ابزار به گوشی هوشمند متصل می‌شود که کاربر می‌تواند درها را به‌صورت خودکار قفل و بازکنید و نه‌تنها این، بلکه اینترنت اشیاء را نیز هوشمند می‌کند، درب‌ها را می‌توان برای شناسایی افراد خاص، مانند دوستان، برنامه‌ریزی کرد، جایی که آن‌ها بدون اجازه قبلی اجازه ورود به آن‌ها رادارند و قفل‌های زیادی برای آن‌ها وجود دارد. درب‌های هوشمند که برخی از آن‌ها با لمس یا اثرانگشت و برخی دیگر از طریق بلوتوث کار می‌کنند.

کاربردهای IoT در مراقبت‌های بهداشتی

استفاده از اینترنت اشیا در دستگاه‌های پزشکی هوشمند باعث بهبود کار روزانه در کلینیک‌های پزشکی و بیمارستان‌ها نیز شده است. دستگاه‌های هوشمند پزشکی با تشخیص وضعیت سلامت بیماران از طریق دستگاه‌هایی که موارد حیاتی را جمع‌آوری می‌کنند، نقش عمده‌ای در حفظ سلامت و ایمنی بیماران دارند. اطلاعات داخل بدن بیمار و ازآن‌پس به‌صورت بی‌سیم به دستگاه‌های پزشک منتقل می‌شود. همچنین اینترنت اشیا از طریق دستگاه‌های توزیع‌کننده الکترونیکی که به بیمار یادآوری می‌کند که چه زمانی دارو را مصرف کند و علاوه بر کلاهک‌های الکترونیکی که به بیمار هشدار می‌دهد دارو را مصرف کند و نظارت کند، بیماران و خانواده‌های آن‌ها را تشویق می‌کند تا به‌سلامت بیمار توجه بیشتری کنند.

جمع‌بندی

مادر این مقاله به معرفی اینترنت اشیاء و کاربردهای آن پرداختیم. اطلاعات درزمینهٔ اینترنت اشیاء که یک علم نوین هست بسیار زیاد است و نمی‌توان همه آن‌ها را در قالب یک مقاله بیان کرد.

تصویر ۲

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *